Ampumaharjoittelun ohjeet Pyssymäkeen (Lue huolella!)

PYSSYMÄKI BIATHLON- AMPUMAHIIHTORADAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 

1. Tätä ampumarataa pitää Nivalan Urheilijat ry:n ampumahiihtojaosto. 

Ratavastaava on Miikka Annunen 040 771 2451 

Ratavalvojien yhteystiedot ovat ohessa. Radan sijainti, koordinaatit ja ajo-ohjeet on esitetty erillisellä liitteellä radan infotaululla (Liite 1, sivupalkin otsikko Ampumarata). 

Jokainen ampuja kirjaa käyntinsä sekä laukausmäärän huoltorakennuksessa olevaan seurantavihkoon. 

2. Nämä järjestyssäännöt koskevan sekä ampujia että muita radalla liikkujia. Jokaisen tulee huolehtia, ettei omalla toiminnallaan aiheuta häiriöitä tai vaaraa muille henkilöille. 

3. Yleisestä järjestyksestä rata-alueilla ja radan käytön turvallisuudesta huolehtivat ensisijaisesti tässä järjestyssäännössä mainitut ratavalvojat sekä ampumahiihtojaoston erikseen tähän tehtävään nimeämät henkilöt. Ratavalvojien antamia ohjeita ampumapaikkojen käytöstä, vuorottelusta sekä yleisestä käyttäytymisestä on noudatettava. Radan käyttö on mahdollista vain ratavalvojien valvonnassa. Ampumahiihtojaosto ylläpitää henkilölistaa ratavalvojista, joille luovutetaan radan avaimet vain kirjallista kuittausta vastaan. 

4. Ammunnan aikana tulee käyttää punaista lippua ja hämärän aikaan punaista valoa. 5. Mikäli ampujia on enemmän kuin yksi, niin tällöin ammunnoille tulee määrätä ammunnanjohtaja. 

6. Ampumaradalla ovat ampuma-aikojen puitteissa oikeutettuja ampumaan yhteisöt ja henkilöt, joilla on lupa radan käyttöön. 

AMPUMA-AJAT: 

MA-SU Klo 8.00–21.00 

Rata on suljettu yleisinä pyhäpäivinä: Uudenvuodenpäivä, loppiainen, pitkäperjantai, pääsiäispäivä, 2.pääsiäisipäivä, vappu, helatorstai, helluntai, juhannuspäivä, pyhäinpäivä, itsenäisyyspäivä, jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä. 

7. Radalla saa ampua vain merkityllä ampumapaikalla ampumahiihtoon tai -juoksuun tarkoitetulla pienoiskiväärillä, jonka kaliiberi on .22 LR. Radalla saa käyttää vain siellä olevia, sinne tarkoitettuja ratalaitteita. Tahallinen ratalaitteisiin ampuminen on ehdottomasti kielletty. Ampuja on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

8. Aseen käsittely radalla: 

∙ Aseen saa ladata vain ampumapaikalla 

∙ Muutoin ase on oltava aina lataamattomana, lukko auki tai suojuksessa. 

∙ Kilpailuissa on käytettävä ns. turvalippua SAL:n sääntöjen mukaisesti 

∙ Ampumapaikalla ase on aina pidettävä suunnattuna ampumasuuntaan 

∙ Aseen käsittely kielletty, jos ampumapaikan etupuolella on henkilöitä 

∙ Lopetettuasi ammunnan, varmista että ase on tyhjä! 

9. Vie tyhjät patruunarasiat, taulujäte ja muut roskat niille tarkoitettuihin keräysastioihin. Varmista erityisesti, että radalle ei jää ampumattomia patruunoita! Hylsyt tulee lakaista ampumapenkalta jokaisen ampumavuoron päätteeksi. 

10. Yleisö saa oleskella vapaasti sille varatuilla alueilla. Vaara-alueelle (ampumapaikkojen etupuolelle) meneminen ilman valvojan lupaa on ehdottomasti kielletty. 

11. Asiaton oleskelu ja liikkuminen ampumarata-alueella on kielletty. 

12. Mikäli ihmisiä tai eläimiä näkyy vaara-alueella tai ampumaradan välittömässä läheisyydessä, tulee ammunnat keskeyttää välittömästi. 

13. Aseet ja päihteet eivät sovi yhteen. Päihtyneenä tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena aseen käsittely on ehdottomasti kielletty. 

14. Tahallinen vahingonteko ja ilkivalta ilmoitetaan aina viranomaisille. 

Nivalassa 19.11.2021 

Ratavastaava Miikka Annunen

Pyssymäki Biathlon ampumaradan ratavalvojat: 

Elektronisesti ohjattujen taululaitteiden käyttö on mahdollista vain niihin kuuluvien ohjainlaitteiden avulla. Mikäli haluat ampua radalla, ole yhteydessä johonkin alla luetelluista ratavalvojista (luettelon järjestys ei ole yhteydenottojärjestys). 

Nimi Puh. numero 

Vesa Haikara 044 781 5372 

Tuomas Järviluoma 040 700 8286 

Tuuli Järviluoma 044 555 2352 

Ville Uusivirta 044 266 0885 

Yrjö Uusivirta 044 292 4564 

Miikka Annunen 040 771 2451 

Enni Annunen 040 753 8214