Historiaa

Ampumahiihtoa on Nivalassa harrastettu jo 1970-luvulta lähtien, jolloin lajissa menestyivät piirin tasolla Risto Hosionaho ja Oiva Laurila. Pitkällä urallaan Hosionaho saavutti useita piirinmestaruuksia ja oli kansallisella tasolla hyvin lähellä Suomen kärkeä.  Laurilalla piirinmestaruustason mitaleita on yli 20, joista  mestaruuksia kuusi.

Ampumahiihdon yleisen sarjan piirinmestaruusviestistä saavutettiin kultaa Nivalaan vuonna 1988 joukkueella Risto Hosionaho, Olli-Pekka Paavola ja Mika Kalmari. Uusivirran veljekset Yrjö, Petri ja Ari ovat saavuttaneet juniorivuosinaan kaksi piirinmestaruusviestikultaa vuonna 1980 ja 1981. Veljeksistä parhaiten menestyi Petri Uusivirta, jolla on useita henkilökohtaisia piirinmestaruuksia ja hyviä kansallisen tason saavutuksia.

Parhaiten lajissa on menestynyt juniorivuosinaan 2000-luvun alussa ahkerasti kilpaillut Jyrki Uusivirta, jolla on viisi henkilökohtaista SM-mitalia ampumajuoksusta (kolme hopeista ja kaksi pronssia).

Vuonna 1999 perustettu ampumahiihtojaosto on Nivalan Urheilijoiden nuorin jaosto. Perustamista seuraavana vuonna rakennettiin Nuoliperän ampumahiihdon harjoitusrata Pyssymäen alapuolelle. Rakentamiseen saatiin 9000 markan eli noin 1500 euron avustus Nivalan kaupungilta. Avustusta vastaan tehtiin lujasti töitä, sillä Yrjö Uusivirta rakensi apureineen kaupungille uimakopit ja wc:n Pidisjärven rantaan sekä myyntikojun Pyssymäelle.

Ampumahiihtojaosto järjestää aluetason cupkisoja ja kaupunginmestaruuskisoja kesä- ja talvikaudella.